Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Aarhus-Peru – Tur-retur

Hør Irenes rejseberetning om vandring på Inkastien i Perus højland og trekking på en af Amazonas bifloder i lavlandet. For Irene var det en livslang drøm, der gik i opfyldelse, da hun rejste i inkaernes fodspor til den “glemte” by Machu Picchu, og rejsen gemmer på mange spændende fortællinger.

Machu Picchu er kendt som den by, inkaerne trak sig tilbage til, dengang spanierne erobrede Inkariget, som var det største af de kultursamfund, spanierne mødte, da de gik i land i Sydamerika i begyndelsen af 1500-tallet. Spanierne fandt aldrig Machu Picchu, og byen blev siden forladt.

Den blev først genopdaget i 1911, og i dag står ruinerne som et vidnesbyrd om en fantastisk kultur, der gik til grunde.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Irene Hellvik
Jeg er kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog. Jeg er en garvet foredragsholder og arbejder som rejseleder for Viktors Farmor Adventure i Sydamerika, Mellemamerika, Balkan, Baltikum, Ukraine, Kaukasus samt Marokko. Jeg har fra 2000 til 2016 arbejdet som museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup, men har før det været ansat på Ølgod Museum, Århus Bymuseum og Den Gamle By i Århus. Jeg har mere end 20 års museumserfaring. Hjemmeside: www.hellvik.vpweb.dk