Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

4750 kr.

Musik, sang og teater. Klaver

Sønderjyske viser

Til dette musikalske arrangement optræder Jens å Bent a æ bahn med tekster af Bent Brunhøj Jensen, og Bent akkompagneres af Jens Lohmann på guitar. Vi kommer til at høre sønderjyske viser skrevet ud fra oplevelser i det Sønderjyske, og de synges alle på Bents klingende dialekt. Stilen er hovedsageligt folk og viser, men bandet tilfører også sangene lidt rock og swing.

De første tekster og musik stammer fra 1963, og vi kommer fx til at høre sangen “Æ Pad Sang” om den lille frø, der er tæt på at opgive livet på grund af tørke, og sangen “Æ Liv Æ It Det værst”, der er en hyldest til livet som en gave.

Og tab ikke modet – Bent introducerer de enkelte numre på rigsdansk.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Ingen krav.

 

Praktisk

Foredragsholder

Jens å Bent a æ bahn
Bandet "Jens å Bent a æ bahn" består af kapelmester Bent Brunhøj Jensen, som har skrevet tekster og musik hele sit voksenliv, og som fremfører alle sine sange på sønderjysk. Han bakkes op af musiker Jens Lohmann på guitar. På trods af landflygtighed til Midtjylland har Bent Brunhøj Jensens barndom i det sydlige Danmark aldrig forladt ham, og det mærkes tydeligt i hans sange. Og navnet ”Bent a æ bahn” skyldes, at Bent er født og opvokset på den gamle Jernbanestation i Ellum, Løgumkloster.