Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Samfund og kultur, menneskeikoner

Bagom kartoflen

Mon ikke mange danskere mener, at kartoflens hjemland er netop hér: i Danmark, hvor folk går rundt med kartoffeltud og taler, som om de har kartofler i munden. De bor ude bag den 7. kartoffelrække, de holder kartoffelferie, og de har engang boet side om side med de indvandrere, de kaldte for kartoffeltyskere. Nogle påstår endda, at det var disse indvandrere, der lærte danskerne at dyrke og spise kartofler – men sådan er der jo så meget. Og for øvrigt er emnet indvandrere en temmelig varm kartoffel!

Dette er den fantastiske historie om kartoflen, der stammer fra Sydamerika, hvor den har været kendt og dyrket i mere end 3000 år.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Irene Hellvik
Jeg er kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog. Jeg er en garvet foredragsholder og arbejder som rejseleder for Viktors Farmor Adventure i Sydamerika, Mellemamerika, Balkan, Baltikum, Ukraine, Kaukasus samt Marokko. Jeg har fra 2000 til 2016 arbejdet som museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup, men har før det været ansat på Ølgod Museum, Århus Bymuseum og Den Gamle By i Århus. Jeg har mere end 20 års museumserfaring. Hjemmeside: www.hellvik.vpweb.dk