Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Baltikum – Estland, Letland & Litauen

Tre lande, der på mange måder har samme historie – og så alligevel ikke. De blev kristnet efter langvarige korstog, som endte i midten af 1200-tallet, hvor blandt andet Danmark fik en vigtig rolle at spille sammen med de forskellige korsriddergrupper.

Faktisk var den nordlige del af Estland med hovedstaden Tallinn, der betyder den danske by, en del af Danmark i mere end 100 år. Og ikke mindst kender vi Tallinn som stedet hvor Dannebrog faldt ned fra himlen den herres dag 15. juni 1219, og siden har det været Danmarks nationale flag – verdens ældste.

Siden hen kom landene under mange forskellige fremmede herredømmer, inden de endelig efter flere forgæves forsøg, blev selvstændige stater i 1991.
Så dette er historien om vores nærmeste naboer mod øst og deres lange vej frem til det, som de er i dag.

 

Praktisk

Foredragsholder

Irene Hellvik
Jeg er kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog. Jeg er en garvet foredragsholder og arbejder som rejseleder for Viktors Farmor Adventure i Sydamerika, Mellemamerika, Balkan, Baltikum, Ukraine, Kaukasus samt Marokko. Jeg har fra 2000 til 2016 arbejdet som museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup, men har før det været ansat på Ølgod Museum, Århus Bymuseum og Den Gamle By i Århus. Jeg har mere end 20 års museumserfaring. Hjemmeside: www.hellvik.vpweb.dk