Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Samfund og kultur, menneskeikoner

Bovbjerg, Thyborøn, Lemvig og Jegindø

Bovbjerg fyr er kun 26 meter højt, men skrænten er 40 m. Siden 2007 er fyret blevet drevet af frivillige med kunstudstillinger og fortællinger om fyrets historie, de farlige strandinger og høfdebyggeriet.

Til foredraget hører vi om fyret, og vi ser Jens Søndergaard Museet, mens Eigil fortæller om kunstnerkolonien. Vi hører også om “Damernes Magasin” og Thøger Larsen og om den indremissionske vækkelse, der er flot beskrevet i Hans Kirks Fiskerne.

Eigil fortæller også om Søslaget ved Jylland, hvor 8.600 søfolk druknede under 1. verdenskrig. Til sidst ser vi den sydlige del af Limfjorden og Jegindø, hvor den gamle fisker-bondekultur er “sat på museum”.
Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

 

Praktisk

Foredragsholder

Eigil Lyhne
Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været forstander for flere misbrugsinstitutioner i mange år. Jeg har mere end 15 års erfaring som foredragsholder, og som leder har jeg ofte holdt foredrag om sociale forhold. Inden for de sidste 20 år har jeg "rejst verden tynd" og lavet mange rejsefilm.