Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2750 kr.

Musik, sang og teater. Klaver

Country-musikken – nederlagets manual

Med dette foredrag kan man blive klogere på en af grundpillerne i amerikansk musik: country-genren. Tragedien er et essentielt element i det livssyn, som viser sig i country-musikkens poetiske, kulturelle og sociale kerne. Vi vil bl.a. komme omkring mytologiske og historiske emner som Syndefaldsmyten, den Amerikanske Borgerkrig, Depressionen i 1930’erne, Sydstats-gotik og regionale og nationale traumer.

Med eksempler fra kunstnere som Hank Williams, Mary Gauthier, Johnny Cash, Iris DeMent, Merle Haggard og The Stanley Brothers kommer vi også tæt på centrale country-temaer som ensomhed, arbejdsomhed, fattigdom, fællesskab, frihed, bundethed, længsel, oprør, ansvar, afmagt, humor, misbrug, ubodelige forbrydelser og i sidste ende håbet om forløsning igennem kærlighed og tro.

Vi skal også se på, hvordan country-musikken stemmer overens med Den amerikanske drøm – og på hvorvidt den går på tværs af denne.

Hvis det ønskes, starter og slutter vi foredraget med en fællessang fra højskolesangbogen, og der bliver naturligvis også mulighed for at stille spørgsmål.
Varighed: 2×45 min. plus evt. pause.
Udstyr: Projektor til computer samt lydanlæg (hvis lydanlæg ikke forefindes, medanbringer foredragsholderen det selv). Hvis der er behov for mikrofon, medbringer foredragsholderen det selv.
Pris: kr. 2750,- (ekskl. transportudgifter).

 

Praktisk

Foredragsholder

Stig Nielsen
Fra jeg var ganske ung, har jeg været sangskriver og udøvende musiker, og siden 2007 har jeg udgivet albums. Derudover har jeg læst engelsk og dansk på universitetet, og gennem en årrække har jeg som højskolelærer undervist i litteratur, sangskrivning og filmhistorie. I dag holder jeg foredrag i forskellige foreninger, hvor jeg bl.a. deler min passion for musik, film, historier, myter og fortællinger.