Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

4750 kr.

Samfund og kultur, menneskeikoner

“Dansen om den varme grød” – hvordan møder vi et menneske med tegn på en spiseforstyrrelse?

Et foredrag om 4 udbredte spiseforstyrrelser og den pårørendes forståelse og hjælp til den ramte.

I vores dagligdag kommer vi ofte i den situation, at en i vores omgangskreds, et familiemedlem eller en arbejdskollega eller medstuderende tilsyneladende ikke trives. Hvad gør vi, når vi opdager dette? Danser vi om den varme grød? Eller tager vi kontakt og taler om det?

Mistrivsel kan blandt andet komme til udtryk i form af en spiseforstyrrelse eller anden form for selvskade. I de tilfælde, hvor vi holder os tilbage, er det ofte ud fra en følelse af magtesløshed, eller fordi vi mangler viden i forhold til de problemer, vi iagttager hos det menneske, som lider af en spiseforstyrrelse.

I foredraget får du:

 • En grundlæggende viden om de fire oftest forekommende spiseforstyrrelser: anoreksi, bulimi, overspisning og ortoreksi.
 • Viden om, hvilke tidlige tegn, man typisk ser ved spiseforstyrrelser
 • Nogle redskaber i forhold til, hvordan man håndterer samtalen og kontakten med den spiseforstyrrede
 • Kendskab til min personlige erfaring om spiseforstyrrelser, både fra mig selv og mine klienter, og min faglige viden som psykoterapeut
 • Ideer til, hvor man du hente yderligere hjælp og information til at håndtere en spiseforstyrrelse eller være pårørende til en spiseforstyrret

 
Efter foredraget vil du have:

 • Indgående kendskab til årsagerne bag psykologisk overvægt, samt vide hvordan psykologisk overvægt adskiller sig fra anoreksi, bulimi, og den nyeste spiseforstyrrelse ortoreksi.
 • Konkret viden om, hvordan du kan komme videre med at overvinde egne overspisningsmønstre og/eller hvordan du møder et menneske med en spiseforstyrrelse. 

 
Foredraget henvender sig til:

 • Dig, som selv lider af en spiseforstyrrelse eller er pårørende til en person, som gør
 • Dag- og aftenhøjskoler, idrætshøjskoler
 • Frivillige organisationer og mennesker der arbejder med grupper
 • Offentlige og private kost- og slankeorganisationer og fitnessklubber
 • Folkeskoler, efterskoler og gymnasier

 
Varighed: 2 timer inkl. dialog, spørgsmål og fælles diskussion.
Udstyr: PC og projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Hanne Kirkegaard
Jeg er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi i 2001 og psykoterapeut MPF i 2011. Siden 2012 har jeg arbejdet som selvstændig psykoterapeut MPF i eget firma, som tilbyder terapi, coaching, foredrag, akut psykologisk krisehjælp, supervision til fagfolk m.m. Jeg har stor erfaring i at arbejde med personlighedsforstyrrede mennesker, bl.a. gennem min rolle som ekstern mentor fra 2007-2012. Hertil har jeg stor erfaring i at arbejde med spiseforstyrrede samt deres pårørende. Jeg har holdt utallige foredrag siden 2007 over hele landet. Jeg har faciliteret gruppeforløb og kurser i selvstændigt regi siden 2009. Hjemmeside: www.hannekirkegaard.dk