Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Det gamle Jylland

Det gamle Jylland

To fremsynede mænd gjorde en fantastisk indsats for at redde “Det gamle Jylland”! De hed Hans Peter Hjerl Hansen og Peter Holm, og de kæmpede for og grundlagde hhv. Hjerl Hede og Den Gamle By i Aarhus.

Til dette foredrag kommer vi “bag om facaden” og hører om, hvordan de bar sig ad med at redde truede og faldefærdige bygninger i allersidste øjeblik. Fx ønskede Aarhus Historiske Museum, at Borgmestergården skulle brændes af, og man havde ikke nogen veneration for gamle huse i starten af 1900.

Museerne er begge en tidslomme for hhv. købstaden og en gammel jysk landsby, og til foredraget hører vi om deres tilblivelse og virke i dag – og det bliver ikke kedeligt!
Varighed: 2×40 min.
Udstyr: Projekter, lærred og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Marcus
At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og siden hen tog jeg initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90'erne blev jeg den daglige leder af Århus Kunstmuseum (i dag kaldet ARoS), og jeg har nu i mere end 25 år holdt foredrag. Hjemmeside: www.poulmarcus.dk