Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Julekugler, højtider og årstider

Drikker julemanden cola? – om julemandens historie

Julemandens historie er lang, og den er et meget interessant billede på, hvordan myter og historiske hændelser kan indvæve sig i hinanden.

Den historiske baggrund for julemanden finder vi i en biskop ved navn Nikolaus, der levede i slutningen af 200-tallet og begyndelsen af 300-tallet i Lykien (nu Tyrkiet) ved Myrna (nu Demre). Han hjalp især børn og søfolk ud af nød og blev derfor deres særlige helgen.

Myterne om julemanden er dog et vældigt billedtæppe af indvævede mønstre, og i moderne tid kender vi ham bedst i den skikkelse, Coca Cola gav ham i en illustration til deres julereklame fra 1931. Disse ganske forskelligartede elementer i julemandens historie vil i foredraget blive foldet ud og forklaret.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Allan Skovsgaard Wien
Jeg er cand.mag. i religionsvidenskab og engelsk og har i mere end 20 år rejst rundt i landet med mine foredrag. Gennem årene har jeg også undervist på folkeuniversiteter mange steder i landet. Mine interessefelter spænder bredt, og jeg har blandt meget andet studeret sagaer samt islandsk kultur og historie. Hjemmeside: www.allanwien.dk