Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

En forunderlig historie fra Brasilien – Gummieventyret

Portugiserne fandt ikke de store rigdomme som guld og sølv. Kun Brasiltræet/farvetræet, som gav navn til det nye land. Gummitræet opdagede man først senere. Gummi fik dog først større kommerciel betydning, da den skotske fabrikant Charles Mackintosh i 1823 fik patent på en metode til at overtrække tekstiler med gummi, så de blev vandtætte, og da amerikaneren Charles Goodyear i 1839 opfandt vulkaniseringsprocessen.

Indtil begyndelsen af 1900-tallet kom al gummi fra Amazonas og skabte eventyret og gummibaronerne, men fra 1912 kom billedet til at se helt anderledes ud.

 

Praktisk

Foredragsholder

Irene Hellvik
Jeg er kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog. Jeg er en garvet foredragsholder og arbejder som rejseleder for Viktors Farmor Adventure i Sydamerika, Mellemamerika, Balkan, Baltikum, Ukraine, Kaukasus samt Marokko. Jeg har fra 2000 til 2016 arbejdet som museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup, men har før det været ansat på Ølgod Museum, Århus Bymuseum og Den Gamle By i Århus. Jeg har mere end 20 års museumserfaring. Hjemmeside: www.hellvik.vpweb.dk