Samfund og kultur, menneskeikoner

Er Danmark et overvågningssamfund?

Bliver din telefon eller dit internet overvåget af NSA, den amerikanske efterretningstjeneste? Eller bliver dine data i Google, Facebook, LinkedIn, Instagram eller Twitter misbrugt til formål, du bestemt ikke bryder dig om?

Dagligt hører vi om computersystemer – private eller offentlige – der liver hacket og misbrugt af kriminelle. I dag er det ikke længere BIG BROTHER men BIG DATA, hvor “man” ved alt om, hvor vi er, hvad vi spiser, hvem og hvad vi kan lide, hvad vi skal, hvad vi tænker, og hvad vi har af drømme.

Foredraget er en gennemgang af udviklingen, fra da vi i Danmark selv sikrede borgernes grundlovssikrede rettigheder og til vores i dag moderne samfund, hvor vores personlige oplysninger ofte “flyder” rundt i systemer, hvor de kan misbruges.
Varighed: 2×45 min. Kan tilpasses efter ønske.
Udstyr: Ingen krav.

Per Enevoldsen
Jeg er pensioneret efterretningsofficer med 40 års operativ erfaring i Politiets Efterretningstjeneste. I efterretningstjenesten har jeg arbejdet med kontraspionage, kontraterror og politisk ekstremisme.