Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

4750 kr.

Et Liv med Kina

Foredraget Et liv med Kina vil gøre jer klogere på den store udvikling, som Kina har gennemgået de sidste fire årtier, som jeg personligt har oplevet den – fra de fjerneste hjørner af Kina til landets største by Shanghai.

I vil få et mere nuanceret og balanceret blik på Kina end den sort-hvide måde, hvorpå Kina i dag som regel fremstilles i medierne som vestens modsætning og fjende.

Typisk er fremstillingen et generaliseret ‘os’ versus ‘dem’. Mit udgangspunkt vil i stedet være i hverdagslivet og det enkelte kinesiske menneskes livsbetingelser og vilkår.

Spørgsmål som: Hvordan er det at være 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver? Og hvordan er det at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system? Vil antropolog Henrik komme ind på.

Varighed: 2 × 45 minutter.
Udstyr: Projektor samt mikrofon, hvis over 30 tilhøre.

 

Praktisk

Foredragsholder

Henrik Bjørn
Jeg er antropolog, eventyrer, foredragsholder og var fra 2016 til 2018 leder i et 800-sengs dansk-inspireret plejehjem i Shanghai drevet af Danske Diakonhjem. Jeg har siden 1982 opholdt mig 22 år i Asien, heraf 14 år i Kina. Har over fire årtier og efter sammenlagt 140 rejser ind i landet besøgt hovedparten af de kinesiske provinser. Taler kinesisk og er kinesisk gift. Jeg er mag.art i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium. Hjemmeside: www.hbforedrag.dk