Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2650 kr.

Foredrag om et ilde berygtet fruentimmer, maleri af Aastrup hovedgaard af Rasmus Kruse

…et meget ilde berygtet Fruentimmer

Dette foredrag handler om Agnetes 4 x tipoldemor, den ludfattige daglejerske og spinderske Kirsten Andersdatter Kudsk, der levede på landet fra 1808-1860.

Historien om hende er baseret på mange års gravearbejde i arkiverne, ikke mindst i politiprotokollerne. Hun blev nemlig flere gange mistænkt, forhørt og anklaget for lidt af hvert, især for tyveri og hor. Kirstens historie giver os et indblik i livet på de store gårde, i daglejerhusene, blandt løsgængere, rakkere, tyveknægte og prostituerede.

Det er en historie om forbudt kærlighed, om myndigheders magtudfoldelse, om fattige lurendrejere og ikke mindst om kampen for at overleve. Kirstens liv er fortalt i en bog, der kan rekvireres hos Agnete.
Varighed: 2×45 min. plus evt. pause.
Udstyr: Projektor til pc.

 

Praktisk

Foredragsholder

Agnete Birger Madsen
Jeg er uddannet historiker fra Aarhus Universitet og har en Ph.d.-grad i uægte børn. Jeg har mere end 20 års erfaring med at holde foredrag, og de sidste mange år har jeg forsket, udgivet bøger, lavet udstillinger og holdt foredrag om almindelige menneskers fantastiske liv. Hjemmeside: www.uaegte.dk