Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Fantastiske Island

Island ligger langt ude i Nordatlanten og noget tættere på Grønland end på det øvrige Europa. Til foredraget starter vi i den nordvestlige del af Akureri – et område præget af meget geotermisk aktivitet. Herfra bevæger vi os videre til en af mest spændende søer, Myvatn, som er kendt for sine mange sjældne fugle. Ved Námafjeld finder vi “fandens køkken”, hvor der er 100 grader varme mudderpøle og stinkende svovlhuller. I området findes også Europas vandrigeste vandfald, Dettifos.

Senere kommer vi til et af landets mange fuglefjelde på sagaøen Drangey, der er hjem for karakteristiske havfugle som alker, rider, mallemukker og søpapegøjer. Vi skal også stifte bekendtskab med “Grettir-sagaen” og besøge Europas største gletsjer, Vatnajøkull, og til sidst slutter vi på Pingvillir-sletten, hvor Europas første demokrati blev praktiseret.
Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

 

Praktisk

Foredragsholder

Eigil Lyhne
Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været forstander for flere misbrugsinstitutioner i mange år. Jeg har mere end 15 års erfaring som foredragsholder, og som leder har jeg ofte holdt foredrag om sociale forhold. Inden for de sidste 20 år har jeg "rejst verden tynd" og lavet mange rejsefilm.