Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1750 kr.

Flødeskumsfronten og de 25.000 krigsgrave

I Danmark har vi 25.000 tyske krigsgrave alene fra Anden Verdenskrig. I Aalborg findes ca. 1.250 af disse grave. Danmark kaldes jo almindeligvis Flødeskumsfronten, men hvordan hænger det sammen med 25.000 tyske krigsdøde?

Kendskabet til disse gravpladser er ikke stort og endnu færre ved, at Tyskland hvert år bruger millioner af kroner på at passe disse flygtninge- og krigskirkegårde i Danmark og Europa – under mottoet: “Versöhnung über den Gräbern – Arbeit für den Frieden” (Forsoning over gravene – arbejd for freden).

I foredraget skal vi høre historien om tyskerkirkegårdene i Danmark. En dramatisk historie om menneskelig tragedie, forstyrrelse af gravfreden, internationalt samarbejde og dødekult.

Er Flødeskumsfronten blot en myte? John V. Jensen er museumsinspektør på Varde Museum og har gennem flere år arbejdet med emnet.
Varighed: Ca. 1,5 – 2 timer.
Udstyr: PowerPoint projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

John V. Jensen
Jeg er erfaren foredragsholder, ansat som museumsinspektør på Vardemuseerne siden 2005 og forfatter til bøger og artikler om bl.a. om de tyske flygtninge i Danmark fra 1945-49 og andre emner vedrørende Anden Verdenskrig. Derudover har jeg skrevet om kunst og kulturhistorie herunder Nymindegab-malerne og maleren Otto Frello.