Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Forbi diamantminer og store landskaber til Cape Town

Vi tager på en 1500 km lang biltur i ord og billeder fra Johannesburg til Cape Town og kører igennem Great Karoo. Området fremtræder som en halvørken med sukkulente planter, der bl.a. bliver udnyttet til aloe vera-produkter, gamle vulkanske områder med for længst udbrændte vulkaner og Afrikas største hulesystem.

I Kimberley besøger vi verdens tidligere vigtigste diamantmine. Vi kommer også igennem vinruten, hvor vi ser nogle af Sydafrikas store vinområder. I Cape Town besøger vi bl.a. byens vartegn Table Mountain og Robben Island, hvor Nelson Mandela sammen med ledelsen af ANC var indespærret i 18 år.

Vi ser også Peninsula-halvøen med Kap det Gode Håb, hvor Atlanterhavet og Stillehavet mødes, og hvor der bl.a. lever pingviner og Albatrosser.
Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

 

Praktisk

Foredragsholder

Eigil Lyhne
Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været forstander for flere misbrugsinstitutioner i mange år. Jeg har mere end 15 års erfaring som foredragsholder, og som leder har jeg ofte holdt foredrag om sociale forhold. Inden for de sidste 20 år har jeg "rejst verden tynd" og lavet mange rejsefilm.