Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Fra ragtime til rock’n’roll

Foredraget ”Fra ragtime til rock’n’roll”  handler om musikkens udvikling fra 1890 til 1960.

Vi skruer tiden tilbage til 1890 og starter ved Scott Joplins ‘Maple Leaf Rag’. Herefter vil jeg spille og fortælle om musikkens udvikling og klaverets rolle forbi blues-musikken videre til boogie woogie-genren og helt frem til rock’n’roll og Jerry Lee Lewis. Der bliver fyldt med fantastisk musik i godt tempo, som fanger lytter og tilskuer med det samme. Udover Scott Joplin vil jeg blandt andet også spille ragtime af Tom Turpin, boogie woogie af Pinetop Smith, Albert Ammons, Little Brother Montgomery og rock’n’roll af Little Richard, Fats Domino m.fl.

Jeg vil tage folk med på en energisk og entusiastisk musikalsk tidsrejse og fortælle om musikken lige fra dens oprindelse, udvikling og til dens mesterudøvere. Det bliver en rejse, som vil få lytterne til at gentænke musikkens udvikling og klaverets rolle deri.

 

Praktisk

Foredragsholder

Rasmus Mogensen
Rasmus Mogensen er cand. mag. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet, og har efterhånden spillet hele landet rundt. Han er aktiv som musiker i forskellige projekter med klaveret som omdrejningspunkt. Genremæssigt bevæger Rasmus sig indenfor blues, boogie-woogie, rock'n'roll i sit eget musikprojekt. Derudover er han kapelmester på revyer og musicals, korleder og sangvært. Og sidst men ikke mindst spiller Rasmus i festband til alle slags fester, han spiller dinnermusik og han kan i det hele taget slet ikke lade være med at spille hvis han ser et klaver... Fælles for alle foredragene er, at de er fyldt med god musik og I vil gå opløftet og glade derfra.