Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2750 kr.

Fra Vestkysten til Østfronten – Billeder af en forført generation

Som 19-årig blev Heinrich Germer sendt til den jyske vestkyst for at blive uddannet til soldat for Værnemagten. Derfra blev han sendt til Østfronten og deltog i første deling der overskred den russiske grænse 22. juni 1941.

Han adskilte sig fra kammeraterne ikke blot ved at overleve, men ved at medbringe et kamera i sin venstre brystlomme.
Han tog over 800 fotos i Danmark, Østpreussen og ved Østfronten og beskrev oplevelserne i første frontlinje i breve til familien i Bremen.

Forfatteren har haft et tæt samarbejde med den gamle soldat fra Bremen. Ved hjælp af fotos, feltpostbreve og timelange videointerviews, er der fremkommet en sjælden øjenvidneberetning. Dens budskab om politisk forførelse er stadig aktuelt.

Se TV-dokumentar om bogen her: https://tvmidtvest.dk/artikel/fra-vestkysten-til-oestfronten-tysk-soldat-tog-800-billeder-under-krigen

Varighed: 1,5 time plus evt. en pause.
Udstyr: Mikrofon (gerne Microport) , projektor og lærred til PowerPoint til fotos og video (Skal kunne tilkobles højtaler).

 

Praktisk

Foredragsholder

Suzi Elena Apelgren
Jeg er tidligere anæstesi- og intensivsygeplejerske, militærsygeplejerske på FN's Hold 1 Sarajevo 1992-93, klassisk sanger & forfatter. Har siden 2018 skrevet og udgivet kulturhistoriske bøger på eget forlag om ”Almindelige menneskers ualmindelige historie”. Jeg har desuden 30 års erfaring som foredragsholder. Hjemmeside: www.forlagetklithedegaarden.dk