Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Livsfortællinger, udvikling fra ung til gammel

Grevinde Danner

Til foredraget skal vi høre fortællingen om Den Store Grevinde og Kong Frederik den VII.

Louise Rasmussen – eller Grevinden Danner – blev Frederik “Folkekær”s store kærlighed og livsledsagerske på et af de mest dramatiske tidspunkter i Danmarks historie: under enevældens afskaffelse, folkestyrets indførelse, Grundloven og de skæbnesvangre Slesvigske krige i 1848-50. Og hun kom til at spille en helt afgørende rolle i begivenhederne.

Hun havde en meget stor magt over den svage konge. Men da hun var balletpige og “uægte”, blev hun af hele adels- og borgerskabet betragtet som en paria, og hun var derfor uvelkommen overalt og meget ensom – ikke mindst som enke. Og dog var hun en af århundredets største støtter for især fattige og enlige kvinder og kom også til at betyde ganske meget for vores demokrati. Fortællingerne om hende er mange – og fascinerende.
Varighed: 2×45 min. plus pause.
Udstyr: Ingen krav.

 

Praktisk

Foredragsholder

Hans Peter Rasmussen
Jeg er pianistuddannet fra både Aarhus og Köln, fortæller og foredragsholder gennem snart 40 år og lærer. Til mine foredrag fortæller jeg især om historiske emner og om særlige personer. Derudover spiller jeg klaverprogrammer og holder syng-sammen-stunder. Hjemmeside: www.hprforedrag.dk