Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1950 kr.

Verden rundt, globus

Grønland i 1000 år

Til foredraget skal vi høre om Grønland og om landets spændende historie, som er præget af mange interessante perioder. Vi kommer blandt andet til at høre om de højtudviklede fangersamfund, hvoraf nutidens inuitter er de yngste, og om hvordan landet gennem 500 år var præget af vikingebeboelse.

Derudover fortæller Esben om den betydning, Grønland fik i forbindelse med 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig. Vi kommer også til at høre om nutidens Grønland, der i stigende grad har fået storpolitisk betydning med øget interesse fra USA, Rusland og Kina, og så skal vi høre om landets selvstændighedsbestræbelser. Med andre ord bliver det en dag, hvor vi kommer omkring de mange facetter af det fascinerende land.
Varighed: 2×45 min. – længere forløb er muligt.
Udstyr: Lærred eller hvid væg. Foredragslokalet skal kunne mørklægges.

 

Praktisk

Foredragsholder

Esben Harding Sørensen
Jeg er uddannet cand.mag. og har undervist voksne i over tre årtier på Teknisk skole, Nørgaards højskole, Viby gymnasium og VUC Aarhus. Sideløbende hermed har jeg holdt foredrag og været instruktør for Dansk Røde Kors og Hjemmeværnet. I foredragene vil den gode historie være i centrum, dog ikke uden at det faglige altid følger med.