Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2000 kr.

Grønlands fugle

I Grønland er der 60 ynglende fuglearter og 20 regelmæssige trækgæster. Ca. halvdelen forlader Grønland om vinteren, idet de flyver til Amerika (snespurv, vandrefalk), Vesteuropa (gæs, vadefugle, edderfugle) eller Vestafrika (thorshane, stenpikker, regnspove, præstekrave) og sågar til Antarktis (havterne). Andre klarer den barske vinter (havørn, jagtfalk, sneugle, fjeldrype og hvidsisken) og alkefuglene, mågerne, mallemuk, ænder og lommer overvintrer i Nordatlanten.

Det hører vi meget mere om til foredraget, hvor Uwe Lindholdt fortæller om fuglenes biologi og betydning for lokalbefolkningen i Grønland.

Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Foredragsholderen medbringer selv projektor, men det er en fordel, hvis der er et godt lærred i lokalet. Ved mange tilhørere er der brug for mikrofon. Kortere foredrag kan også aftales.

Pris: kr. 2000,- og 2,19 kr. pr. km i kørselsgodtgørelse fra enten København, Hirtshals eller Aabenraa.
Desuden har Uwe også foredrag om Grønlands flora, Grønlands sæler og om traner.

 

Praktisk

Foredragsholder

Uwe Lindholdt
Jeg er uddannet cand.scient. i biologi og kemi og har gennem mange år været ansat i gymnasieskolen. Derudover har jeg været formand for Danmarks Naturfredningsforening og har etableret Grønlands første natur- og miljøforening. Jeg har boet og rejst meget i Grønland og været guide her, og så har jeg været med på Galathea 3-ekspeditionen, hvor vi undersøgte pukkelhvalerne i Grønland. Gennem flere år har jeg nu holdt foredrag, og jeg har desuden skrevet mange artikler og bøger om natur- og miljøforhold. Til alle mine foredrag lægges der op til efterfølgende spørgsmål og diskussion.