Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2000 kr.

Grønlands landpattedyr

Grønland er fattig på landpattedyr, og denne verdens største ø bebos regelmæssigt blot af ni pattedyr, bortset fra indførte dyr som hunde og får. Forklaringen er, at indvandring til Grønland skal ske i det højarktiske miljø fra Canada i nordvest. Ikke desto mindre har disse dyr alle en spændende historie med, som fortæller om, hvordan de er tilpasset det barske arktiske miljø og klima med flere måneders vintermørke og temperaturer ned til minus 40 ?.

Hvorfor uddøde det østgrønlandske rensdyr, og hvordan er det gået med at flytte moskusokser fra Nordøstgrønland til Vestgrønland? Hvorfor indførte man europæiske tamrener i Vestgrønland, og hvilke problemer har det medført?

Det fortælles der om til foredraget, hvor vi også får indblik i dyrenes – især de store landpattedyr, rensdyrenes og moskusoksernes – biologi og betydning for lokalbefolkningen. Vi kommer også til at høre om halsbåndslemmingen, hermelinen, sneharen, polarræven og polarulven, når der stilles skarpt på spørgsmålet om, hvordan de kommende klimaændringer forventes at påvirke dyrelivet i Grønland.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Foredragsholderen medbringer selv projektor, men det er en fordel, hvis der er et godt lærred i lokalet. Ved mange tilhørere er der brug for mikrofon. Kortere foredrag kan også aftales.

Pris: kr. 2000,- og 2,19 kr. pr. km i kørselsgodtgørelse fra enten København, Hirtshals eller Aabenraa.
Desuden har Uwe også foredrag om Grønlands flora, Grønlands sæler og om traner.

 

Praktisk

Foredragsholder

Uwe Lindholdt
Jeg er uddannet cand.scient. i biologi og kemi og har gennem mange år været ansat i gymnasieskolen. Derudover har jeg været formand for Danmarks Naturfredningsforening og har etableret Grønlands første natur- og miljøforening. Jeg har boet og rejst meget i Grønland og været guide her, og så har jeg været med på Galathea 3-ekspeditionen, hvor vi undersøgte pukkelhvalerne i Grønland. Gennem flere år har jeg nu holdt foredrag, og jeg har desuden skrevet mange artikler og bøger om natur- og miljøforhold. Til alle mine foredrag lægges der op til efterfølgende spørgsmål og diskussion.