Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Historie, soldater på vej i krig

Guernica

Et foredrag om Pablo Picassos verdensberømte maleri Guernica. I april 1937 under den spanske borgerkrig blev den baskiske landsby Guernica bombarderet af nazistiske fly, og næsten 2000 mennesker mistede livet. Til Verdensudstillingen i Paris samme år malede Pablo Picasso det store maleri Guernica, der er blevet et internationalt symbol mod krig.

I foredraget analyseres maleriet ud fra psykoanalytiske ideer, og der vises animationer af maleriet. Foredragsholderen har gennem flere år opholdt sig i Spanien i længere perioder og øser i foredraget ud af sine personlige erfaringer fra Spanien. Han er en af de største kendere i Danmark af Guernica-maleriet og den spanske borgerkrig.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor og en bærbar pc. Foredragsholderen tager sin egen bærbare pc og kabler med, som kan benyttes, hvis der fra projektoren er en vga- og/eller hdmi-udgang. I flere af foredragene er der brug for et lydanlæg – dette aftales nærmere ved booking. Ved foredrag i større lokaler er der brug for knaphulsmikrofon.
Pris: kr. 1640,- (ekskl. transportudgifter).

 

Supplerende foredrag:
Foredraget kan fx suppleres med Steen Ole Hedelund Jørgensens foredrag “Gustaf”, som også handler om Spanien og den spanske borgerkrig. De to foredrag er højaktuelle pga. den spændte situation i Catalonien med striden om selvstændighed.

Læs om foredraget “Gustaf” her.

 

Praktisk

Foredragsholder

Steen Ole Hedelund Jørgensen
Jeg er uddannet journalist og lærer og har arbejdet i Danmarks Radio på Østjyllands Radio, som reporter på TV Avisen og som leder i DR's afdeling i Aarhus. Desuden har jeg arbejdet som freelancejournalist og som lærer i folkeskolen og på højskoler samt som leder af en friskole. I dag læser jeg teologi og arbejder som forfatter. Gennem 20 år har jeg holdt foredrag.