Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

H.C. Andersens Rom

H.C. Andersen rejste til Rom i foråret 1833 og opholdte sig der indtil efteråret 1834. Han var den første rigtige danske verdensborger, og et af resultaterne af hans rejse var romanen Improvisatoren, som er fyldt med mange af de oplevelser, den 28 årige forfatter oplevede på rejsen.

Til foredraget hører vi fortællingerne om denne rejse, og vi møder andre berømte danskere som fx billedhuggeren Thorvaldsen. Vi går i H. C. Andersens fodspor og besøger Den spanske Trappe, Café Greco, Trevifontænen med havguden Acqua Vergine og Oceanos, Piazza Navona, Forum Romanum, Pantheon og Peterskirken, og vi tager til byerne Ostia Antica og Tivoli, hvor Villa d´Este og Hadrinas Villa kan opleves.
Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

 

Praktisk

Foredragsholder

Eigil Lyhne
Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været forstander for flere misbrugsinstitutioner i mange år. Jeg har mere end 15 års erfaring som foredragsholder, og som leder har jeg ofte holdt foredrag om sociale forhold. Inden for de sidste 20 år har jeg "rejst verden tynd" og lavet mange rejsefilm.