Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

H.C. Andersen

H.C. Andersens store Jyllandsrejse

H.C. Andersen var en flittig dagbogsskriver, og det er derfor muligt at følge ham fra sted til sted, fra dag til dag og fra år til år. Han var i Jylland flere gange, og da pesten ramte København i 1859, var det også her, han nærmest flygtede til.

Gennem H.C. Andersens dagsbogsnotater har Poul Marcus “rekonstrueret” og gennemfotograferet de steder, han besøgte fra den 20. juni til den 10. september 1859.

Der bliver fortalt historier og om H.C. Andersens oplevelser fra nogle af de familier og steder, han besøgte, og vi skal fx høre historien om, hvorfor han brokkede sig over den lange ventetid på maden i Brøndums Gæstgiveri i Skagen. Det var også på H.C. Andersens store Jyllandsrejse, at han skrev Jylland mellem tvende have.
Varighed: 2×40 min.
Udstyr: Projekter, lærred og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Marcus
At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og siden hen tog jeg initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90'erne blev jeg den daglige leder af Århus Kunstmuseum (i dag kaldet ARoS), og jeg har nu i mere end 25 år holdt foredrag. Hjemmeside: www.poulmarcus.dk