Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2250 kr.

Litteratur, forfattere og fortælling, bøger

Henrik Ibsen – lad sandhed tale og løgn tie

Dette foredrag sætter fokus på begrebet “Det vidunderlige”, som Henrik Ibsen skabte med teaterstykket Et Dukkehjem i 1879.

Første del af foredraget giver forståelse for de temaer, som er gennemgående i Ibsens værk, og Lisbeth giver os indblik i, hvorfor han skrev, som han gjorde, og hvad han tog med sig fra sit liv ind i dramatikken. Vi hører også om Ibsens opvækst med barndommens traume, om hans uddannelse og om vejen til berømmelse.

I foredragets anden del følger vi udvalgte kvindeskikkelser, der søgte “Det vidunderlige”: den ubetingede kærlighed og tilgivelse. Vi hører både historierne om de kvinder, der ikke opnåede det, og om dem, der netop fik den ubetingede tilgivelse.

Det bliver et bevægende og medlevende foredrag om historien om én af verdens største dramatikere.
Varighed: 2×45 – 50 min. plus pause.
Udstyr: Bærbar mikrofon, projektor og lærred.

 

Praktisk

Foredragsholder

Lisbeth Weitemeyer
Jeg er cand.mag., dramaturg, historiker og forfatter og har i mere end 20 år holdt foredrag. Jeg fortæller om og underviser i emner inden for kommunikation, danmarkshistorie, nordiske forfatter og jul, og siden 2007 har jeg været ansat på Museet på Koldinghus som guide, dramaturg og fortæller. Hjemmeside: www.klarscene.com