Samfund og kultur, menneskeikoner

Homonymer – tag ikke det enslydende for pålydende!

“Synes De ikke, at Schopenhauer er bitter?” – “Det ved jeg ikke. Jeg har aldrig smagt den.” Sådan lader Storm P. et par af sine figurer sige i en “Dagens Flue”, og den herlige misforståelse skyldes jo ordet ‘bitter’s dobbelttydighed.

Men ud over dette humoristiske og måske lidt tænkte eksempel har vi masser af ‘homonymer’ – enslydende ord – på dansk, der kan give anledning til problemer.

Foredraget tager et strejftog gennem en stor håndfuld homonymer og belyser deres oprindelse og andre interessante og finurlige detaljer, og der bliver også mulighed for at stille spørgsmål.
Varighed: Ca. 2×45 min.
Udstyr: Projektor og mikrofon.
Praktiske oplysninger: Er optaget mandage.

Ole Lauridsen
Jeg er lektor i undervisning og læring og mag.art. i ældre tysk sprog. Derudover har jeg gennem 16 år været ankermand på P4's Sproghjørnet, og så har jeg holdt foredrag i snart 30 år.