Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Indtryk fra Mellemamerika – Nicaragua, Costa Rica og Panama

Kom og hør om den yngste landforbindelse i verden: den kun 12.000 år gamle landforbindelse mellem Nord- og Sydamerika.

Denne del af den nye verden blev opdaget af Columbus i 1502 og koloniseret af Spanien fra 1524. Omkring 1820’erne kom selvstændigheden, og derefter har landene – og ikke mindst befolkningen – oplevet lidt af hvert. Det er fra dette område, udtrykket ‘Bananrepublik’ stammer, og de utallige militærdiktaturer og den politiske indflydelse fra den store nabo i nord, USA, har sat sine spor i kulturen.

Denne kultur rummer mange fascinerende fortællinger og er præget af kulturerne fra de oprindelige indianerstammer, ligesom de frikøbte slaver fra de Caribiske øer ligeledes har sat sine spor.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Irene Hellvik
Jeg er kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog. Jeg er en garvet foredragsholder og arbejder som rejseleder for Viktors Farmor Adventure i Sydamerika, Mellemamerika, Balkan, Baltikum, Ukraine, Kaukasus samt Marokko. Jeg har fra 2000 til 2016 arbejdet som museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup, men har før det været ansat på Ølgod Museum, Århus Bymuseum og Den Gamle By i Århus. Jeg har mere end 20 års museumserfaring. Hjemmeside: www.hellvik.vpweb.dk