Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2000 kr.

natur i udbrud

Island – Vulkaner, gletsjer, historie, fauna og flora

Island er et land med vulkaner, en spændende historie og med en særegen fauna og flora. Island er med sine magiske urlandskaber en af de mest fascinerende rejsemål på vores planet. Vulkaner, gletsjere, kratere, stenørkener, fjorde, nordlys, gejsere og brølende vandfald – siden landet blev bosat for mere end 1100 år siden, har den storslåede, undertiden truende natur skabt fantasi hos islændinge.

I dag er Island et rigt moderne land, men stadig med kulturelle rødder, der går tilbage til fortiden i det nordlige Atlanterhav. Både faunaen og floraen på Island er ikke særlig rig på arter. En af grundene til dette er naturligvis på den ene side de klimatiske forhold, som kun nogle få levende ting er tilpasset.

Det tager biolog Uwe Lindholdt fat på til foredraget, hvor han også kommer ind på: Island har været ekstremt isoleret midt i et stort hav siden dets dannelse for omkring 20 millioner år siden. Endelig skal det også tages i betragtning, at øen i nyere geologisk historie regelmæssigt næsten er blevet fuldstændig dækket af kraftige islag, der gentagne gange tvang livet til at trække sig tilbage. At kun polarræven er hjemmehørende i pattedyr. Hvor alle andre som islandske heste, rensdyr, får, geder, køer og mus er blevet introduceret af mennesker siden vikingetiden. Desuden at en isbjørn kommer til Island hvert 10. år.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Foredragsholderen medbringer selv projektor, men det er en fordel, hvis der er et godt lærred i lokalet. Ved mange tilhørere er der brug for mikrofon. Kortere foredrag kan også aftales.

Pris: kr. 2000,- og 2,19 kr. pr. km i kørselsgodtgørelse fra enten København, Hirtshals eller Aabenraa.
Desuden har Uwe også foredrag om Grønlands flora, Grønlands sæler og om traner.

 

Praktisk

Foredragsholder

Uwe Lindholdt
Jeg er uddannet cand.scient. i biologi og kemi og har gennem mange år været ansat i gymnasieskolen. Derudover har jeg været formand for Danmarks Naturfredningsforening og har etableret Grønlands første natur- og miljøforening. Jeg har boet og rejst meget i Grønland og været guide her, og så har jeg været med på Galathea 3-ekspeditionen, hvor vi undersøgte pukkelhvalerne i Grønland. Gennem flere år har jeg nu holdt foredrag, og jeg har desuden skrevet mange artikler og bøger om natur- og miljøforhold. Til alle mine foredrag lægges der op til efterfølgende spørgsmål og diskussion.