Jacob A. Riis

Dette er fortællingen om den unge mand fra Ribe, der i 1880’erne beskrev den usle fattigdom i New York og blev en social pioner og nær ven af præsident Theodore Roosevelt.

Hør om Jacob A. Riis’ fantastiske livsforløb fra fattig og ulykkelig forelsket tømrersvend til en betydningsfuld og toneangivende avisejer i New York.

Poul Marcus har læst 76 upublicerede, private breve, som Jacob sendte hjem til sin familie i Danmark, og gennem brevene har han fået et usædvanligt indblik i Jacobs liv. I 7 år hutlede han sig gennem tilværelsen i New Yorks fattigkvarterer, indtil han blev ansat som politirapporter, hvor han med sit kamera sørgede han for, at millioner af sultne og ekstrem fattige indvandrere ikke blev glemt, men “trukket frem” i lyset.