Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Jacob A. Riis

Jacob A. Riis

Dette er fortællingen om den unge mand fra Ribe, der i 1880’erne beskrev den usle fattigdom i New York og blev en social pioner og nær ven af præsident Theodore Roosevelt.

Hør om Jacob A. Riis’ fantastiske livsforløb fra fattig og ulykkelig forelsket tømrersvend til en betydningsfuld og toneangivende avisejer i New York.

Poul Marcus har læst 76 upublicerede, private breve, som Jacob sendte hjem til sin familie i Danmark, og gennem brevene har han fået et usædvanligt indblik i Jacobs liv. I 7 år hutlede han sig gennem tilværelsen i New Yorks fattigkvarterer, indtil han blev ansat som politirapporter, hvor han med sit kamera sørgede han for, at millioner af sultne og ekstrem fattige indvandrere ikke blev glemt, men “trukket frem” i lyset.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projekter, lærred og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Marcus
At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og siden hen tog jeg initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90'erne blev jeg den daglige leder af Århus Kunstmuseum (i dag kaldet ARoS), og jeg har nu i mere end 25 år holdt foredrag. Hjemmeside: www.poulmarcus.dk