Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

5750 kr.

Julekugler, højtider og årstider

Jeppes første jul

“Ja Julen er den fagre Tid, da alle Skjel udslettes, et Hvil i Årets lange Strid, da alle Munde mættes.” For Jeppe Aakjær var julen et højdepunkt i årets rytme. Et lyspunkt i en mørk tid. Et frikvarter fra det daglige slid. En mulighed for, at alle kunne spise sig mætte. Et håb, der kalder på det bedste i mennesker og indbyder til gavmildhed og fællesskab. Selv overlevede Jeppe med nød og næppe sin første jul.

Mors Rok spinder tråden med nyn og sange fra det Aakjærske juleunivers. Lul-lul! Rokken går, mens Sneflokke kommer vrimlende og Spurven sidder stum bag Kvist og julegrisen venter på Per Smed og en uafvendelig skæbne.

I koncertens 2. del tager vi publikum med ned ad mindernes boulevard til vor barndoms juletræsfest på kroen. Frem vælder vandkæmmede erindringsbilleder med terylenebukser, laksko, butterfly og piger i hvide kjoler og sløjfer i håret. Forventningsfulde øjeblikke. Et strålende juletræ fra loft til gulv. Julens smukkeste salmer. Efterfulgt af danse- og sanglege, røde pølser, gul sodavand og julemand med godteposer. – Et højdepunkt i børnenes almanak.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Ingen krav.

 

Praktisk

Foredragsholder

Mors Rok

ved Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan.

Mors Rok blev dannet i 2016 - først som duo og siden som trio. Udgangspunktet er en passion for Jeppe Aakjærs liv og værk og lyst til at formidle hans lysende klare og stadig højaktuelle budskaber til inspiration og debat. Det er foreløbigt blevet til mere end hundrede koncerter. Og vi vil meget mere! Samarbejdet med Barbara Tholozan er en gave, der fører projektet nye steder hen! Hjemmeside: www.peter-spillemand.dk