Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2500 kr.

Musik, sang og teater. Klaver

Johannes V. Jensen – naturen, troen og kærligheden

I en kombination af fortælling og musik tages publikum med på en rejse ind i Johannes V. Jensens forfatterskab med et fokus på hans naturdigte og flertydige forhold til troen og det åndelige.

Foredraget tager udgangspunkt i værket Nu kommer lyset, hvor Henrik Platz på vokal og akustisk guitar, Jens Nørgaard på kontrabas, Mikkel Uttrup på elguitar og Søren Andersen på trommer har skabt nye melodier til Johannes V. Jensens digte. Til foredraget optræder de også med numre fra deres kommende album Kvinden & Kærligheden, som skildrer Johannes V. Jensens hyldest til kvinden som det ypperste i verden.

Mellem numrene fortælles der om Johannes V. Jensens liv, og digtene sættes i en kontekst og i relation til nutiden.

Koncerten kan både være med fuld besætning, men kan også fungere som en trio-, duo- eller solo-optræden.

Få en smagsprøve på musikken her:

Hør Danmarkssangen her.
Hør Sidste Sang her.
Hør Hadet og Haabet her.
Varighed: ca. 1½ time, evt. med pause.
Udstyr: Hvis der er projektor og lærred på stedet, kan der fremvises smukke naturfotos og Johannes V. Jensens digte med ordforklaringer, så publikum kan følge med undervejs i koncerten. Alternativt kan foredragsholderne medbringe små hæfter med digtene.
Pris: Startprisen er 2500,-. Afhængigt af antallet af foredragsholdere, der optræder, lægges der tillæg på prisen. Kontakt FOF Aarhus for nærmere information.

 

Praktisk

Foredragsholder

Nu kommer lyset

ved Henrik Platz, Jens Nørgaard, Mikkel Uttrup og Søren Andersen.

Vi har spillet sammen siden 2017. Henrik Platz (vokal/akustisk guitar) er optaget af det nordiske udtryk og har modtaget undervisning af bl.a. Christian Alvad, H.P. Lange, Perry Stenbäck og Erik Storm. Mikkel Uttrup (elguitar) og Søren Andersen (trommer) er begge uddannede på Det Jyske Musikkonservatorium. Sammen med Jens Nørgaard (kontrabas) har de igennem mange år været en fast del af det århusianske musikmiljø inden for jazz, rock og andre stilarter. Koncerten kan både være med alle gruppens medlemmer eller fungere som trio-, duo- eller solo-optræden. Hjemmeside: www.nukommerlyset.dk