Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Jyllands herregårde

Magtens huse, storslåede bygningsværker med spir, tårne og karnapper er oftest opført af godsejere, grever og baroner, og de har alle dage forundret og fascineret. Der findes ca. 700 herregårde i Danmark, som på hver sin måde gengiver fordums tiders pragt og storhed – om end nogle nu i forfald!

Til foredraget kommer vi omkring et halvt hundrede jyske herregårde, og vi vil høre om, hvordan man klarer sig på herregårdene nu om stunder – uden havemand, chauffør og en stab af tjenestefolk.

Mange steder har den adelige ejer måtte sælge, og Store Grundet Gods blev fx købt af en hestehandler, mens tre kreaturhandlere fra Vestjylland købte Lerkenfeldt Gods. Derudover er der også fortællingen om en 13-årig knægt fra det indre Nørrebro i København, som meget overraskende arvede sit gods fra ukendt side. Kom og hør om herregårdene og de historier, de gemmer på.
Varighed: 2×40 min.
Udstyr: Projekter, lærred og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Marcus
At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og siden hen tog jeg initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90'erne blev jeg den daglige leder af Århus Kunstmuseum (i dag kaldet ARoS), og jeg har nu i mere end 25 år holdt foredrag. Hjemmeside: www.poulmarcus.dk