Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Livsfortællinger, udvikling fra ung til gammel

Københavnske kvinder – som vi nok aldrig har hørt om før

Constanze Nissen var enke efter Mozart. Hun giftede sig med ambassaderåd Georg Nikolaus Nissen, og de boede en række år i København – uden at der var noget særligt over det, for komponisten var hurtigt næsten glemt.

Christine Rebekka Hyssing var guldaldermaleren Eckersbergs første kone. Hun var desværre ludoman og satte både ægteskab og familie-lykke over styr. Hun tilbragte flere år i fængsel for tyverier pga. sin spillelidenskab. Eckersberg måtte lade sig skille fra hende. Hun endte med at blive alkoholiker og levede i bunden af samfundet.

Støvlet-Cathrine er kendt som den næsten vanvittige kvinde med mange titler, bl. a. bordelmutter, der i en periode var den vanvittige kong Christian den Syvendes partner, når der skulle smadres barer, cafeer og bordeller.

Emma Hartmann var i første halvdel af 1800-tallet noget så sjældent som komponist, ud over at være husmor, mor til flere børn og gift med den tids førende danske komponist J.P.E. Hartmann.

Lucile Grahn var vores første og måske største primaballerina. Hun flyttede til udlandet og blev gift, men kæmpede hele livet for kvinders ret til at have deres eget liv.

Sophie Ørsted var Adam Oehlenschlägers søster og Andreas Sandøe Ørsteds hustru. Hun var ven med en stor del af kultureliten i den danske guldalder, og hun var “muse” for flere kunstnere og videnskabsfolk.

Tre anonyme kvinder fra korte, tavse møder i byens gader.

 

Praktisk

Foredragsholder

Hans Peter Rasmussen
Jeg er pianistuddannet fra både Aarhus og Köln, fortæller og foredragsholder gennem snart 40 år og lærer. Til mine foredrag fortæller jeg især om historiske emner og om særlige personer. Derudover spiller jeg klaverprogrammer og holder syng-sammen-stunder. Hjemmeside: www.hprforedrag.dk