Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Kongeåen og den gamle grænse

Kongeåen – det må være en særlig å med dette navn!

Navnet har gjort et uudsletteligt indtryk på den prøjsiske konge, da grænsen skulle trækkes efter 1864. I dette foredrag følger vi åen fra dens delta, til de mange udspring og tværs over Jylland til udløbet i Vadehavet.

Historie på historie bliver ridset op! Poul Marcus fortæller om de tyske og danske grænsevagter, deres liv – smuglerhistorier, sortbørshandel, vadesteder – og om Skibelund Krat. Samt om pigen fra Kamstrup, der hjalp omkring 400 flygtninge af mange nationaliteter over grænsen…

Vi følger OGSÅ grænsen fra Hejlsminde, Kolding Aa, omkring “De Otte Sogne”, – samt naturligvis området øst for Ribe til grænsesten nummer 1, der står ved Kong Christian X’s dige nord for Hviding Kirke.

Velkommen til et foredrag, der bygger på utallige besøg i lokalhistoriske arkiver og hos dejlige personligheder i deres private hjem. Alt sammen understøttet af egne fotooptagelser.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr:Projektor, lærred og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Marcus
At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og siden hen tog jeg initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90'erne blev jeg den daglige leder af Århus Kunstmuseum (i dag kaldet ARoS), og jeg har nu i mere end 25 år holdt foredrag. Hjemmeside: www.poulmarcus.dk