Kongeåen

Det er næsten 100 år siden, at Kongeåen var vores grænse mod syd. Til foredraget her følger vi åen fra dens udspring og til udløbet i Vesterhavet, og det er en ualmindelig interessant historie både historisk, geografisk og kultur- og naturmæssigt.

Foredraget bygger især på personlige interviews med lokale beboere og fortællinger fra deres bedsteforældres tid. Og selvfølgelig kommer vi heller ikke uden om underholdende smuglerhistorier! Vi kommer også i berøring med “Den Gamle Grænse” fra Hejlsminde til Kolding Fjord – samt grænsen der gik øst og syd om Ribe.