Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Jyske landsbykirker

Landsbykirker

På en rundtur i Jyllands landsbykirker har Poul Marcus fundet særartede, underlige og forunderlige ting og effekter, som fortæller om danskernes kristendom.

Til foredraget skal vi høre om de små anekdoter, som dukker frem, når man ridser i kirkens overflade, og vi skal fx høre om maleren, der gengav et portræt af sin elskede på orglet, som mulat, for at hun aldrig skulle glemmes, og om telefondirektøren, som kom på alterbilledet.

Der er også historien om menighedsrådet, der købte et billede af Emil Nolde for seks kroner, som senere blev stjålet fra kirken, og som nu er vurderet til millioner af kroner. Vi kommer også omkring de ganske særlige bygningsarkitekturer og hører bl.a. om enkemanden, der fik bygget en te-pavillon på sin hustrus grav.
Varighed: 2×40 min.
Udstyr: Projekter, lærred og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Marcus
At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og siden hen tog jeg initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90'erne blev jeg den daglige leder af Århus Kunstmuseum (i dag kaldet ARoS), og jeg har nu i mere end 25 år holdt foredrag. Hjemmeside: www.poulmarcus.dk