Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2550 kr.

Langelandsfortet – knytnæven mod Øst

Den kolde krig havde vist sig at være alvor, og den var kommet for at blive. Derfor etableredes Danmarks to egentlig kampanlæg, Langelandsfort og Stevnsfort, i 1952. Året efter var de klar til at spejde ud over de danske farvande og lukke dem for fjendens skibe.

Foredraget kommer omkring de politiske overvejelser vedrørende Danmarks skæbne, forternes funktioner og deres skæbne i takt med at den kolde krig pludselig hørte op.
Pris: kr. 2550,- (plus kørsel efter aftale)

 

Praktisk

Foredragsholder

Peer Henrik Hansen
Jeg er ph.d. i koldkrigs- og efterretningshistorie og har siden 1998 beskæftiget mig indgående med den kolde krig. Til daglig er jeg leder af Langelands Museum og Koldkrigsmuseum Langelandsfort og publicerer løbende om den kolde krig. Jeg har blandt andet været medforfatter til koldkrigsudredningen fra DIIS, til Kulturstyrelsens bog om den kolde krigs anlæg i Danmark og har selv udgivet en række bøger og artikler om den kolde krig, heriblandt Cubakrisen 1962 og Berlin. Min bog fra 2011 "Second to none - US intelligence in northern Europe 1943-1946" blev indstillet og shortlistet til den internationale pris "Intelligence Book of the year 2012".