Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Dans

Les Lancier – hør om og lær denne herlige dans

Lancieren er kendt i vide kredse og danses overalt i Danmark: på hofballer, officersskoler, danseskoler, gymnasier, i folkedansekredse og naturligvis – i stigende grad – til private fester. Ved foredraget opridses Lancierens 200-årige historie kort; dens interessante forhistorie, dens musik og dens udbredelse i Danmark, hvor den nu – som vistnok det eneste sted i verden – stadig er i levende tradition.

Derefter følger instruktion i dansen. Kun, hvis deltagerne kender dansen i forvejen, når vi alle fem “ture” igennem, ellers bare 2-3 af de sjoveste. Vil ”nybegyndere” gerne alle fem ture igennem, tilrådes et “forkursus”, fx ugen forinden, hvor dansens begreber og figurer bliver grundigt gennemgået.

Claus Jørgensen har skrevet en bog (Lanciersbogen) og produceret både radio- og tv-udsendelser om dansen. Og naturligvis instrueret i dansen gennem en lang årrække.
Varighed: 2×60 min. plus pause.
Udstyr: Evt. forstærkeranlæg.

 

Praktisk

Foredragsholder

Claus Jørgensen
Siden 1976 har jeg stået for over 1000 foredrag og arrangementer, de fleste omkring fællessang af vore go'e gamle danske sange. Altid krydret med baggrundsfortællinger. Jeg er uddannet pianist og musikpædagog. Er tillige forfatter af en række musik- og folkedansepædagogiske bøger. Har gennem 40 år været docent på Det jyske Musikkonservatorium og kursuslærer på Uldum Højskole. I kortere åremål har jeg været leder af Aarhus Musikskole og undervist på Danmarks Lærerhøjskole og Aarhus Universitet. Munter formidling af interessant stof har altid været drivkraften i mine mange virkefelter. Flere oplysninger om mig selv og mine foredrag mv. kan ses på www.cjcjcj.dk