Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2750 kr.

Med sind og sjæl flået og sprængt i stykker og stumper

Små 30.000 dansksindede sønderjyder kæmpede på tysk side under 1. verdenskrig. 6.000 kom aldrig hjem igen. Og blandt de, der gjorde, kom tusindvis hjem med ar på sjælen.

Én af skæbnerne var Rasmus Christian Petersen. Han hængte sig 30 år efter krigens afslutning – som offer for et sind, der var blevet sønderrevet i de nordfranske skyttegrave og over tabet af sin bror, som også deltog i krigen.

Jeg fortæller historien om min oldefar, der aldrig blev den samme efter mødet med krigens rædsler. Det er også fortællingen om de mange sønderjyder, der kæmpede på tysk side, om deres oplevelser, deres tab og deres kollektive krigstraume. Det er den lille historie i den store – og omvendt.
Varighed: 2 timer inkl. pause og spørgetid.
Udstyr: Mikrofon (helst headset) og projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Simon Ankjærgaard
Jeg er journalist, forfatter og historiker og har skrevet flere historiske bøger, blandt andet 'Genforeningen 1920 - Da Danmark blev samlet', som udkom i 2019, og 'Augustoprøret 1943 - Danmarks skæbnesommer', som udkom i 2020 (begge på L&R). Jeg er professionel foredragsholder igennem 6 år. Hjemmeside: https://www.ankjaergaard.dk/