Livsfortællinger, udvikling fra ung til gammel

Monica Wichfeld

En bevægende og dramatisk beretning om den irskfødte adelsdame og hendes legendariske indsats i den danske frihedskamp under 2. Verdenskrig.

Hun blev dødsdømt af Gestapo og tilbudt benådning, men da hendes mandlige kammerater ikke fik samme tilbud, svarede hun: “Så har det ingen interesse”.

Fra barnsben var hun selvstændig, oprørsk og usnobbet. Som voksen en attråværdig selskabsdame og dansepartner, der gifter sig med stamhusbesidder Jørgen Wichfeld til godset Engestofte på Lolland, hvor hun genfinder sit sande jeg og forlader balsalen, da den danske modstandsbevægelse får brug for hendes hjælp.
Varighed: 1 time og 40 min. plus pause.
Udstyr: Klaver og projektor.

Poul Smedegaard Andersen
Jeg er musiker og historiefortæller og har en baggrund som cand.mag. i musik og historie. Jeg har i mange år haft profession som højskolelærer blandt andet ved Idrætshøjskolen i Aarhus, Rønshoved Højskole, Diget ved Skagen og Rønde Højskole. Jeg har 13 års erfaring som foredragsholder, og jeg har i den forbindelse også arrangeret temadage om Hvidsten Kro i en årrække. Hjemmeside: www.historienssang.dk