Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Nicaragua

Nicaragua ligger på den mellemamerikanske landtange og grænser op til Honduras i nord og Costa Rica i syd. Spanierne erobrede regionen i det 16. århundrede og holdt fast indtil 1821. Siden uafhængigheden har Nicaragua i perioder været præget af politisk uro, diktatur og finanspolitiske kriser, hvilket var den mest bemærkelsesværdige årsag til revolutionen i 1970’erne. I dag er Nicaragua styret af et repræsentativt demokrati, men økonomien halter fortsat.

Til foredraget hører vi om og ser lavlandet med de to byer Granada og Leon. Vi ser også den aktive vulkan Masaya samt Mosquitokysten ved det Caribiske hav, hvor creolerne – efterkommerne af den afrikanske slavebefolkning – er bosat. Endeligt kommer vi også til Stillehavsområdet med de mange spædende dyr.
Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

 

Praktisk

Foredragsholder

Eigil Lyhne
Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været forstander for flere misbrugsinstitutioner i mange år. Jeg har mere end 15 års erfaring som foredragsholder, og som leder har jeg ofte holdt foredrag om sociale forhold. Inden for de sidste 20 år har jeg "rejst verden tynd" og lavet mange rejsefilm.