Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2000 kr.

Nordboer, klimaændringer og Grønlands natur

Grønland, verdens største ø, har oplevet tre arktiske folkeslag og en nordisk indvandring, og med den sidste blev Grønland en del af det norske og senere dansk-norske rige. Men hvorfor forsvandt Nordboerne? Var det klimaændringer, sygdomme, konflikter med inuitterne eller udvandrede de bare til sidst?

Det fortælles der om til foredraget, hvor Uwe Lindholdt indvier os i historien om, hvordan Nordboerne levede og tilpassede sig forholdene i ca. 450 år i Grønland. Her hører vi også om, hvilke optegnelser der findes om Nordboerne, hvilke arkæologiske fund man har gjort, og om hvad de fortæller om deres tilværelse og forsvinden.

Uwe fortæller desuden om tidligere og nuværende klimaændringer i Grønland, og om hvordan det har påvirket og i dag påvirker mennesker, dyr og planter. Hvem bliver taber og vinder ved et varmere klima i Grønland? Desuden fortæller Uwe om, hvordan de grønlandske dyr og planter har tilpasset sig det barske arktiske miljø, men også om hvordan de er sårbare over for klimaændringer og menneskelige påvirkninger. Derudover er isbjørnen et særkende, og vi kommer ind i de grønlandske andre særprægede dyr som moskusoksen, narhvalen, hvalrossen og spændende fugle.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Foredragsholderen medbringer selv projektor, men det er en fordel, hvis der er et godt lærred i lokalet. Ved mange tilhørere er der brug for mikrofon. Kortere foredrag kan også aftales.

Pris: kr. 2000,- og 2,19 kr. pr. km i kørselsgodtgørelse fra enten København, Hirtshals eller Aabenraa.
Desuden har Uwe også foredrag om Grønlands flora, Grønlands sæler og om traner.

 

Praktisk

Foredragsholder

Uwe Lindholdt
Jeg er uddannet cand.scient. i biologi og kemi og har gennem mange år været ansat i gymnasieskolen. Derudover har jeg været formand for Danmarks Naturfredningsforening og har etableret Grønlands første natur- og miljøforening. Jeg har boet og rejst meget i Grønland og været guide her, og så har jeg været med på Galathea 3-ekspeditionen, hvor vi undersøgte pukkelhvalerne i Grønland. Gennem flere år har jeg nu holdt foredrag, og jeg har desuden skrevet mange artikler og bøger om natur- og miljøforhold. Til alle mine foredrag lægges der op til efterfølgende spørgsmål og diskussion.