Norsminde fjord

Norsminde Fjord-området

Omkring Norsminde Fjord og nordsiden af Horsens Fjord ligger et storladent, bakket landskab med en perlerække af idylliske naturområder. Her har der i fordums tid været stor og international handel, hvilket vi skal høre om til foredraget, når Poul Marcus fortæller om de små fiskerlandsbyer, stationsbyerne og herregårdene.

Foredraget dækker også fjordøerne Alrø, Hjarnø og Vorsø, og vi kommer til at høre både forjættende og finurlige historier og anekdoter om øerne – bl.a. om dengang man måtte ansætte en tugthusfange som lærer for at få børnene undervist.