Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Litteratur, forfattere og fortælling, bøger

Om filmen Pelle Erobreren

Foredragsholderen viser uddrag af den Oscar-belønnede dansk-svenske film Pelle Erobreren fra 1987, som Bille August instruerede. Filmen har forfatteren Martin Andersen Nexøs store roman med samme titel som forlæg, og den har fokus på de store uligheder i samfundet i 1800-tallet.

Filmens dramaturgi og filmiske udtryk analyseres i foredraget, og på det grundlag præsenterer foredragsholderen en analysemodel, som kan bruges til at afkode både film og tv.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor og en bærbar pc. Foredragsholderen tager sin egen bærbare pc og kabler med, som kan benyttes, hvis der fra projektoren er en vga- og/eller hdmi-udgang. I flere af foredragene er der brug for et lydanlæg – dette aftales nærmere ved booking. Ved foredrag i større lokaler er der brug for knaphulsmikrofon.
Pris: kr. 1640,- (ekskl. transportudgifter).

 

Supplerende foredrag:
Foredraget kan fx suppleres med Steen Ole Hedelund Jørgensens tre andre foredrag om film; hhv. “Om filmene Luther og Gøgereden“, “Topkamp om Lykke-Per: Roman slår film og tv-serie” og “Om samfundsrevseren Peter Sabroe”.

Læs om foredraget “Om filmene Luther og Gøgereden” her.
Læs om foredraget “Topkamp om Lykke-Per: Roman slår film og tv-serie” her.
Læs om foredraget “Om samfundsrevseren Peter Sabroe” her.

 

Praktisk

Foredragsholder

Steen Ole Hedelund Jørgensen
Jeg er uddannet journalist og lærer og har arbejdet i Danmarks Radio på Østjyllands Radio, som reporter på TV Avisen og som leder i DR's afdeling i Aarhus. Desuden har jeg arbejdet som freelancejournalist og som lærer i folkeskolen og på højskoler samt som leder af en friskole. I dag læser jeg teologi og arbejder som forfatter. Gennem 20 år har jeg holdt foredrag.