Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

H. C. Andersen

Om H. C. Andersen og de store historiske linjer i hans samtid

I den verdensberømte eventyrdigter H. C. Andersens samtid var der stort historisk og politisk opbrud i Danmark: Vi mistede Norge, Romantikken og Guldalderen gav Danmark en stærk kulturel og kunstnerisk position i Europa, politisk blev der lagt stort pres på enevælden, spændingerne mellem de danske og tyske dele af riget voksede, og H. C. Andersen følte sig klemt og misbrugt i den hidsige offentlige debat om enevælden og folkestyre.

I foredraget dokumenteres det fra H. C. Andersens egne tekster, at han følte sig hårdt presset af den politiske uro i Danmark. Konsekvensen for ham var, at han mistede mange venskaber med fremtrædende personer i den tyske del af riget. Det skete bl.a. i 1848 – samme år, som enevælden faldt – hvor H. C. Andersen efter offentlig kritik og påstande om mangel på patriotisk sindelag tonede rent flag og skrev digtet “I Danmark er jeg født”.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor og en bærbar pc. Foredragsholderen tager sin egen bærbare pc og kabler med, som kan benyttes, hvis der fra projektoren er en vga- og/eller hdmi-udgang. I flere af foredragene er der brug for et lydanlæg – dette aftales nærmere ved booking. Ved foredrag i større lokaler er der brug for knaphulsmikrofon.
Pris: kr. 1640,- (ekskl. transportudgifter).

 

Supplerende foredrag:
Foredraget kan fx suppleres med Steen Ole Hedelund Jørgensens foredrag “Om H. C. Andersen, det politiske, troen og det pædagogiske”. De to foredrag om H. C. Andersen tegner et stærkt portræt af H. C. Andersen og den politiske udvikling i 1800-tallet i Danmark.

Læs om foredraget “Om H. C. Andersen, det politiske, troen og det pædagogiske” her.

 

Praktisk

Foredragsholder

Steen Ole Hedelund Jørgensen
Jeg er uddannet journalist og lærer og har arbejdet i Danmarks Radio på Østjyllands Radio, som reporter på TV Avisen og som leder i DR's afdeling i Aarhus. Desuden har jeg arbejdet som freelancejournalist og som lærer i folkeskolen og på højskoler samt som leder af en friskole. I dag læser jeg teologi og arbejder som forfatter. Gennem 20 år har jeg holdt foredrag.