Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2550 kr.

D-dag

Overlord og D-Dag

De allieredes invasion i Normandiet den 6.juni 1944 skulle vise sig at blive begyndelsen til enden på Hitlers kontrol med det meste af Europa. Krigens byrder var indtil da primært blevet båret af England, men fra juni 1941 også af Sovjetunionen, da de blev angrebet af Tyskland. Sovjetunionen ønskede derfor oprettelsen af den “anden front”, som kunne presse Tyskland vestfra. Med angrebet på Pearl Harbour i december 1941 var England, USA og Sovjetunionen blevet allierede i kampen mod det nazistiske Tyskland.

Men Hitler var forberedt på en allieret landgang. Derfor forskansede han sig bl.a. med Atlanterhavsvolden på hele Europas vestkyst, inkl. Danmarks. Det krævede derfor en omhyggelig og omfattende planlægning, samt en kæmpe indsats af mandskab og materiel, for at en landgang skulle kunne lykkes.

Foredraget vil gøre rede for udviklingen af 2. verdenskrig med hovedvægten på forberedelserne til operation “Overlord” og landgangen på Normandiets kyst den 6.juni 1944, D-dagen.
Pris: kr. 2550,- (plus transport efter aftale)
Varighed: ca. 2 timer inkl. pause

 

Praktisk

Foredragsholder

Jørn Buch
Jeg er historiker og passioneret foredragsholder, med speciale i europæiske mindretal. Jeg er 73 år (født 1945) og blev student fra Tønder Statsskole i 1965. Læreruddannet på Haderslev Statsseminarium 1968. Cand.phil. i Historie fra Aarhus Universitet 1974. Seminarieadjunkt på Haderslev Statsseminarium 1973-1985. DR-Danmarks Radio 1985-1994 som specialmedarbejder i grænselandsspørgsmål, dansk-tyske relationer og mindretalsforhold. Deltager i FUEV-FUEN, Den europæiske Mindretalsunions kongres hos nationale mindretal rundt om i Europa. Hjemmesidewww.Jorn-Buch.dk