Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2250 kr.

Historie, soldater på vej i krig

“Pie Baastrup Thomsen”

Lægedatteren fra Hornslet og hendes familie bliver vigtige brikker i modstandskampen under besættelsen 1940-45. Fra det trygge hjem, hvor retfærdighed er en dyd, kommer Pie ind i modstandsbevægelsen, og hun huser faldskærmsfolk, er kurér og er med til våbenmodtagelser og alskens illegalt arbejde. To faldskærmsagenters tilfangetagelse fører Gestapo på sporet af op mod 100 modstandsfolk.

Pie gennemlever det hele: cellen i Vestre Fængsel, forhørene i krigsretten, transporten i kreaturvogne til 10 måneders rædsler i nazismens tugthuse. Med sit lyse sind forsøger hun at holde modet oppe hos sine lidelsesfæller og undertrykke sin egen angst – men kampen har sin pris, og den sætter dybe spor i livet hos “modstandsbevægelsens børn”.
Varighed: 1 time og 40 min. plus pause.
Udstyr: Klaver og projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Smedegaard Andersen & Lise Baastrup
Lise Baastrup er én af ni personer, hvis oplevelser med at vokse op i en modstandsfamilie er beskrevet i bogen Modstandskampens børn. Sammen med sin mor, Pie Baastrup Thomsen, er hun desuden med i bøgerne Taget af tyskerne og Hornsletgruppen. I et nyt optryk af bogen Hvidstengruppen gengives hendes mors erindringer. Poul Smedegaard Andersen er musiker og historiefortæller og cand.mag. i musik og historie. Han har i en lang årrække været højskolelærer og foredragsholder, og har også arrangeret temadage om Hvidsten Kro. Hjemmeside: www.historienssang.dk