Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Historie, soldater på vej i krig

Polakkerne på Djursland

Når man taler om roepolakkerne omkring år 1900, tænker de fleste på Lolland og Falster. Men faktisk kom de første polakker til Djursland, hvor de slog sig ned.

De arbejdede på de store gårde og ikke mindst i tørvebrugene ved Pindstrup og Stenvad. Til foredraget kan du høre historien om de vilkår, de levede under, og du kan høre om, hvad de siden blev til.

Irene fortæller også om, hvordan det gik til, at disse polakker blev den direkte årsag til, at regeringen lavede en lovgivning til beskyttelse af de svageste i det danske samfund.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Irene Hellvik
Jeg er kulturhistoriker, cand.mag. i historie og socialantropolog. Jeg er en garvet foredragsholder og arbejder som rejseleder for Viktors Farmor Adventure i Sydamerika, Mellemamerika, Balkan, Baltikum, Ukraine, Kaukasus samt Marokko. Jeg har fra 2000 til 2016 arbejdet som museumsinspektør på Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup, men har før det været ansat på Ølgod Museum, Århus Bymuseum og Den Gamle By i Århus. Jeg har mere end 20 års museumserfaring. Hjemmeside: www.hellvik.vpweb.dk