Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Claus Jørgensen til populær huskoncert

Populær huskoncert – ældre og nyere iørefaldende klavertoner

Små musikstykker, der ikke høres så ofte mere, stadig huskes og elskes af ældregenerationen. Lettere klassisk og slet ikke klassisk, bare iørefaldende musik, indrammet af baggrundsanekdoter og spillet af pianisten Claus Jørgensen. Ikke noget med lange suiter og hele sonater, blot en perlerække af småstykker, som i dag ofte kun kendes og elskes af ældregenerationen: Chopinstykker som Tristesse, Regndråberne,  Afskedsvalsen, Minutvalsen og Nochturnen i Es-dur, samt mange andre små iørefaldende stykker som Elvira Madigan, Für Elise, Måneskinssonaten, Träumerei, Clair de Lune, Rokokomenuet, Stille Sorg og Aftenklokkerne.

Vi kommer også omkring nyere stykker som Tango Jalousie, Edelweiss, Elisabeth Serenade, Oh mein Papa samt Halløj på Badehotellet, En by i Provinsen og Matador. Undervejs fortælles anekdotisk om musikstykkernes baggrund, og hvis det ønskes, inddrages fællessang.
Varighed: Op til 2×45 min. plus evt. pause.
Udstyr: Klaver.

 

Praktisk

Foredragsholder

Claus Jørgensen
Siden 1976 har jeg stået for over 1000 foredrag og arrangementer, de fleste omkring fællessang af vore go'e gamle danske sange. Altid krydret med baggrundsfortællinger. Jeg er uddannet pianist og musikpædagog. Er tillige forfatter af en række musik- og folkedansepædagogiske bøger. Har gennem 40 år været docent på Det jyske Musikkonservatorium og kursuslærer på Uldum Højskole. I kortere åremål har jeg været leder af Aarhus Musikskole og undervist på Danmarks Lærerhøjskole og Aarhus Universitet. Munter formidling af interessant stof har altid været drivkraften i mine mange virkefelter. Flere oplysninger om mig selv og mine foredrag mv. kan ses på www.cjcjcj.dk